PRATİK YUFKA PİZZASI NASIL YAPILIR

  Merhaba;
Size tarifler verirken bazen okuduğum, beğendim güzel yazılar ,şiirler paylaşmak istiyorum.Ama merak etmeyin bunlar çok uzun olmayacak.Tariflere hemen ulaşacaksınız.Bu yazacaklarım alıntıdırUmarım sıkmamışımdır sizi.
Hafta sonu kahvaltılarına ,okuldan gelen çocuklarınıza yada misafirlerinize yarım saatte hazırlayacağınız gerçekten çok pratik bir pizza  tarifi ,işte malzemeler;



PRATİK YUFKA PİZZASI 

MALZEMELER




YAPILIŞI

  • Yumurta ,süt,sıvı yağ,tuz derin bir kapta karıştırılır.
  • İçine didiklenen yufkalar konur ,karıştırılır.
  • Katı yağla yağlanan orta büyüklükte tart kalıbına veya tepsiye dökülür.
  • Biraz sulu oluyor .10_15 dakikada çekiyor.
  • Fırının alt kısmına yakın koyup pişirilir.
  • Fırından çıkınca üzerine fırça yardımı ile ketçap sürülür
  • Kaşar peyniri rendesi serpilir.
  • Üzerine doğranan malzemelere çok az sıvı yağla karıştırılır
  • Kaşar rendesinin üzerine yayılır.
  • Fırının sadece üst kısmına konur,üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
  • Not:Bu hamuru pişmiş halde dolabınızda bekletebilir,istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.Ölçüleri de çoğaltabilirsiniz.
  • KOLAY GELSİN .AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER:





0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe