FIRINDA KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR |
YAPILIŞI
- Karnabahar çiçeklerine ayrılır,yıkanır.
- Kaynayan suya tuz atılıp
,karnabaharlar içine atılır.
- Yumuşayınca süzülüp,soğuk suyun
altına tutulur.
- Küçük bir borcam veya fırın
kabına konur.
- Başka bir tencerede; küp
doğranan soğanlar ve sarımsaklar yağ ile kavrulur.
- Üzerine kıyma eklenip pişirilir.
- Salça eklendikten sonra tuz ve
arzu edilen baharatlarla biraz pişirilir.
- En son 1 çay bardağı su
konup,karnabaharların üzerine dökülür.
- Beşamel sos için ;un tereyağ ve
sıvıyağ ile un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine soğuk süt
eklenir.Topaklanmaması için karıştırılır.
- Tuzu eklenir.Boza kıvamından
biraz daha katı olması gerekiyor.
- Soğutulur.İçine bir yumurta
kırılıp,çırpılır.
- Karnabaharların üzerine
yayılır.
- Fırında üzeri hafif kızarana
kadar pişirilir.
- Servis edileceğine yakın kaşar
rendesi serpip ,kaşarlar eriyinceye kadar bekletilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET
OLSUN.BEREKETİNİZ BOL OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder