PASTIRMALI VE SUCUKLU KURU FASULYE NASIL YAPILIR

  Merhabalar;
Nasılsınız sevgili dostlar.İnşaallah iyisinizdir.Kış mevsimindeyiz ve hava İstanbul'da bile geçmiş yıllara göre çok soğuk.Kendinize iyi bakın :)Hastalıklara karşı direnç sağlamanın bir yolu da yiyeceklerden geçiyor.Ben diyorum ki; eskiler ne yemişse aynısı yiyelim ve onların yaptığı yapalım.Tabii doğalını bulabilirsek:(Kuru fasülye,  pilav ve turşu bizim en geleneksel yemeğimiz .Büyüklerimiz ağzının tadını biliyorlarmış:)Sevmeyen çocuklarınız varsa ,bir şekilde yedirin....Hem çok faydalı,hem çok lezzetli ,hem yapılışı kolay.Kuru yemeden kışı bitirmeyelim...


PASTIRMALI VE SUCUKLU KURU FASÜLYE



MALZEMELER




YAPILIŞI

  • Kuru fasulyeler 3-4 saat ıslatılır.
  • Süzülür,tencerede veya düdüklü tencerede hafif  haşlanır ,tekrar süzülür.
  • Tencerede küp doğranan soğanlar,yağda kavrulur.
  • Sucuk ve pastırmalar eklenir ,salçalar konup birlikte salça pişinceye kadar karıştılır.
  • Süzülen fasülyeler ,baharatlar konur.
  • Bütün malzemeler karıştırılır ve üzerini geçecek kadar su konur,pişirilir.
  • Suyu eksilirse su eklenebilir.
  • Arzuya göre pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER :
.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe