ZEYTİNYAĞLI LAHANA PASTASI NASIL YAPILIR

Selamlar;
    Her sebze ve meyveyi mevsiminde yemek en  doğrusu.Eski anneannelerimiz ,babaannelerimiz öyle yapıyorlardı.Bu gün bir sürü insan çıkıp "şunu yemeyin,bunu yemeyin "diye tavsiyelerde bulunuyorlar.Mutlaka içlerinde  işinin uzmanları vardır.Kötü örnek olmak istemem ama;benim düşüncem eski büyüklerimiz  ne yapıyorsa ,yeme içme konusunda onların izinden gitmek.Tabii şunu göz ardı etmemek lazım ki;onların her yedikleri çok çok doğaldı.Keşke biz de onlar kadar şanslı olabilseydik.
     Bütün bunları sizinle dertleşmek için anlattım.Biliyorum ki bütün anneler çocuklarına" en doğal" ne yedirebilirim  derdinde..Aslına bakarsanız işimiz çok zor.Ve gittikçe zorlaşıyor.Tek yapabileceğimiz mevsimi olmayan sebze ,meyve yememek gibi görünüyor :(
     Bu  tarifimi de lahana mevsimi geçmeden deneyin  derim.Hem çok pratik ,hem de lahana sarma lezzetinde;

ZEYTİNYAĞLI LAHANA PASTASI



MALZEMELER

  • 6 _7   Yaprak beyaz lahana
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 adet havuç
  • kuru nane,tuz


YAPILIŞI


  • Tereyağ ve pudra şekeri ,şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  • 1 yumurta eklenip .birbirine yedirilir.
  • Elenen un ,vanilya,kabartma tozu karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenir.
  • Hamur çok sert olmaması gerekir.
  • Hamurun yumurta büyüklüğünde bir parça alınır,kakao eklenir.
  • Kakaolu hamur ile uzun şeritler yapılır.
  • Merdane ile 2 mm kalınlığında açılan hamura ,gelişigüzel bir şekilde kakaolu parçalar yerleştirilir.
  • Tekrar hafifçe 1mm olacak şekilde açılır.
  • İstenilen kalıpla kesilir.
  • 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe