ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR NASIL YAPILIR

İyi akşamlar ;
   Bahar geldi ve pazarlar .manav tezgahları,sebze meyve reyonları renklendi ve şenlendi.Allah 'ımın bize verdiği çeşit çeşit nimetlere şükretmemek elde değil.Bu nimetlerden biri de enginar...Yıllardan beri sofralarımızda hak ettiği yeri alamamış gibi geliyor bana.Ama o kadar çok faydası var ki;saymakla bitmiyor. Örneğin;
   Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın ;kanı temizlediği ve yorgunluğu giderdiği ,beyin yorgunluğunu çabuk geçirdiği ,kalp adalelerini güçlendirdiği,şeker hastaları için çok faydalı olduğu ,mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurduğu uzmanlar tarafından  devamlı anlatılıyor.
  Vakti geçmeden tazecik ve körpe iken bol bol tüketmekte fayda var.
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER


  • 4 adet enginar
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • yarım çay bardağı bezelye
  • Ya da hazır garnitür
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım demet dere otu
  • 1 adet limon suyu


 YAPILIŞI


  • Enginarlar yıkanır ve limonlu suyun içinde bekletilir.
  • Küp doğranan soğan tencerede yağla kavrulur.Soğan kavrulurken şeker atılır.
  • Üzerine bir küçük kavanoz garnitür veya küp doğranan patates .havuç ve bezelyeler eklenir.Karıştırılır
  • Enginarlar tencereye yerleştirilir.Hazırlanan garnitür enginarların içine paylaştırlır.
  • Tuz .limon suyu,1,5 çay bardağı su ile karıştırılır.Enginarların üzerine gezdirilir.Pişirilir.
  • Servis tabagına alınan enginarlar dereotu ile servis yapılır.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Enginarı ister ilaç niyetine, ister lezzeti için olsun ama mutlaka yemeliyiz.Bu ara pazarlarımızda, marketlerimizde bolca varken.Nefis görünüyor...))

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe